Toggle menu

Parodontologie > tratamente parodontoză București

    

 

         Parodontologia este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor parodontale, care afectează țesuturile de susținere ale dinților, inclusiv gingia, osul și ligamentele parodontale.

Una dintre cele mai comune afecțiuni parodontale este parodontoza, cunoscută și sub numele de boala parodontală. Această afecțiune este cauzată de o infecție bacteriană care afectează gingiile și osul din jurul dinților. Simptomele includ sângerarea gingiilor, umflarea, roșeața și durerea, precum și mobilitatea și pierderea dinților.

Tratamentul parodontozei începe cu o evaluare completă a stării parodontale a pacientului. Aceasta include o examinare orală detaliată, radiografii și testarea adâncimii buzunarelor parodontale (spații dintre dinți și gingie). Pe baza acestor informații, se poate face un diagnostic și se poate stabili un plan de tratament.

Tratamentul parodontozei poate include:

  1. Igiena orală: o igienă orală riguroasă este esențială pentru prevenirea și tratarea parodontozei. Aceasta include perierea regulată a dinților, utilizarea aței dentare și periuțelor interdentare pentru a elimina placa bacteriană și resturile alimentare din zonele greu accesibile.
  2. Detartraj și detartraj subgingival: aceste proceduri implica îndepărtarea tartrului (pietrei dentare) și a plăcii bacteriene de pe suprafața dinților și de la nivelul gingiei.
  3. Tratamentul antibacterian: antibioticele pot fi prescrise pentru a ajuta la controlul infecției bacteriene.
  4. Chirurgie parodontală: în cazurile avansate, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta țesutul parodontal deteriorat și pentru a regenera țesutul osos.
  5. Terapia cu laser: această metodă poate ajuta la eliminarea bacteriilor și la stimularea regenerării țesuturilor.

Este important să menționăm că tratamentul parodontozei este un proces continuu, iar pacienții trebuie să urmeze sfaturile medicului dentist în ceea ce privește igiena orală și programul de vizite regulate pentru a menține sănătatea parodontală.

tratamente parodontoza Bucuresti @ clinica stomatologica DentArt

© 2024 Copyright: DentArt Consulting S.R.L.