Toggle menu

Protetică dentară > proteze dentare București

Protezele dentare  sunt proiectate pentru a înlocui dinții lipsă. Acestea arată și se comportă asemănător cu dinții naturali. Proteza dentară se compune dintr-un set de dinți falși atasați pe o placă de compozit  sau metal, care se plasează în interiorul cavității bucale.

Exista doua tipuri principale de proteze dentare: totale sau partiale.

I. Proteze dentare totale sau complete
Dinții falși sunt proiectați pentru înlocuirea tuturor dinților care lipsesc de pe ambele părti ale maxilarului. Proteza dentară totală este proiectată pentru a fi purtată la o lună după extracții.

  • Proteza totală convențională se utilizează după ce toți dinți au fost extrași și țesuturile gingivale sunt vindecate;
  • Proteza totală imediată este inserată imediat după ce dinții sunt extrasi. Medicul stomatolog va măsura și va face mulajul maxilarului. Această proteza are avantajul că pacientul nu va rămâne fără dantură timp îndelungat. Dezavantajul este că trebuie „captușită” la câteva luni după ce s-a fixat, deoarece osul se remodelează pe masură ce se vindecă.

II. Protezele dentare parțiale
Acest tip de proteză se atașează pe spațiul lăsat liber prin extracția câtorva dinți. Există două tipuri de proteze dentare: proteze parțiale fixe și proteze parțiale mobile.

Proteza dentară fix (puntea dentară) care este consolidată permanet cu ajutorul unui ciment dentar. Este confortabilă, are un aspect natural, însă costul acesteia este puțin mai ridicat decât al unei proteze mobile.

Proteza mobilă este de obicei legată de ceilalți dinți printr-o clemă metalică. Avantajul protezei mobile este acela că poate fi scoasă pentru curățare și este mai ușor de întrebuințat decât versiunea fixă.

Un alt tip de proteză este „supraproteza”: o proteză totală / completă care este inserată în cavitatea bucală și care acoperă dinții ramași sau implanturile dentare.

fatete dentare DentArt Consulting

© 2022 Copyright: DentArt Consulting S.R.L.