Toggle menu

Ortodonție > aparate dentare / aparate ortodontice

Aparatul ortodontic este utilizat în principal pentru alinierea dinților în arcadele dentare și este util în următoarele situații:
• boli dentomaxilare;
• dinți înghesuiți sau strâmbi;
• spații între dinți;
• lipsa sau surplusul de dinți;
• malpoziții și malocluzii.

Un dezavantaj major al dinților nealiniați corect sau strâmbi  este aspectul inestetic. Dinții care nu sunt aliniați corect sunt mai greu de întreținut și pot fi pierduți în timp din cauza cariilor sau a bolilor parodontale.

Aparatele dentare sunt disponibile într-o gama variată. În general acestea se împart în aparate dentare mecanice, aparate dentare funcționale, aparate dentare pasive sau de contenție și aparate dentare fixe.

Aparatele ortodontice mobile realizează mișcări simple ale dinților, însa s-au dovedit a nu fi printre soluțiile cele mai eficiente. Aparatele dentare fixe sunt atașate de suprafața dintilor și au devenit tot mai sofisticate. Toate acestea funcționează după același principiu: utilizează punctul de atașare pentru a realiza mișcarea dintelui. Aparatele funcționale sunt utilizate pentru corectarea malocluziilor și pot fi mobile sau fixe.

Aparate extraorale sunt dispozitive cu elemente de sprijin pe bărbie, frunte sau ceafă care ajută la tracțiunea dinților. Aparatele de contenție se folosesc după finalizarea tratamentului ortodontic și au fost produse pentru a reduce riscul de revenire a dinților la poziția anterioară.

aparate dentare Bucuresti @ clinica stomatologica DentArt

© 2022 Copyright: DentArt Consulting S.R.L.