Toggle menu

Ortodonție > aparate dentare / aparate ortodontice

 

 

 

Ortodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu prevenirea și tratamentul anomaliilor dentare și maxilare, inclusiv a celor care afectează estetica feței. Una dintre cele mai comune metode utilizate în ortodonție sunt aparatele dentare sau ortodontice.

Aparatele ortodontice sunt dispozitive care se aplică pe dinții și/sau maxilarele pacienților cu probleme ortodontice, cu scopul de a corecta poziția dinților și de a îmbunătăți alinierea acestora. Ele pot fi clasificate în două categorii principale: aparate fixe și aparate mobile.

Aparatele fixe sunt cele mai comune și constau în brackeți dentari, care sunt atașați la suprafața dintelui, și arcuri dentare, care se îndoaie și se fixează în brackete pentru a aplica presiune asupra dinților și a-i muta în poziția corectă. Aparatele fixe pot fi de diferite tipuri, cum ar fi metalice, ceramice sau linguali.

Aparatele mobile sunt dispozitive care se pot scoate și se pun la loc, și sunt utilizate mai ales în tratamentele ortodontice pentru copii. Acestea includ aparate dentare mobile sau plăci ortodontice, care se aplică pe dinții din față și se fixează cu ajutorul unor cleme. Ele pot fi folosite pentru a corecta problemele de aliniere a dinților sau a maxilarelor, dar și pentru a trata diverse afecțiuni ortodontice.

În general, tratamentul ortodontic poate dura între câteva luni și doi ani, în funcție de gravitatea problemei ortodontice și de tipul de aparat ortodontic utilizat. Este important ca pacienții să poarte aparatele dentare conform indicațiilor medicului ortodont și să efectueze regulat controalele de rutină pentru a se asigura că tratamentul evoluează conform planului stabilit.

În concluzie, aparatele ortodontice sunt o metodă eficientă de a trata problemele dentare și maxilare, îmbunătățind atât sănătatea dentară, cât și estetica feței. Este important ca pacienții să înțeleagă importanța purtării corecte a aparatelor ortodontice și să efectueze regulat controalele de rutină pentru a obține cele mai bune rezultate în tratamentul lor ortodontic.

aparate dentare Bucuresti @ clinica stomatologica DentArt

© 2024 Copyright: DentArt Consulting S.R.L.