Toggle menu

Estetică dentară > albire dentară > fațete dentare

             Estetica dentara reprezintă o ramură a stomatologiei care se ocupă cu îmbunătățirea aspectului danturii, precum și cu îmbunătățirea funcționalității acesteia. Aceasta presupune aplicarea unor proceduri și tehnici care permit remodelarea, alinierea și schimbarea culorii dinților, astfel încât să se obțină un zâmbet frumos și sănătos.

Printre procedurile estetice dentare cele mai comune se numără:

  1. Albirea dentară – procedura presupune utilizarea unui gel special sau a unor lampi cu LED pentru a îndepărta petele și decolorările de pe dinți și a le reda culoarea naturală.
  2. Plombarea dentară – aceasta constă în umplerea cariilor cu un material special, pentru a restabili forma și funcția dintelui afectat.
  3. Coroane dentare – acestea sunt capace dentare care acoperă un dinte deteriorat sau slăbit, pentru a-i reda forma și funcția. Acestea pot fi realizate din diverse materiale, cum ar fi porțelanul sau zirconiu.
  4. Proteze dentare – acestea sunt dispozitive folosite pentru a înlocui dinții lipsă sau pentru a înlocui dinții afectați într-un mod care să asigure o estetică perfectă.
  5. Fațete dentare – acestea sunt o soluție ideală pentru pacienții care doresc să-și îmbunătățească aspectul dinților, fără a recurge la o intervenție chirurgicală. Fațetele dentare sunt niște pelicule subțiri de porțelan care se aplică pe fața dinților pentru a le reda un aspect mai estetic.

Pentru a realiza o procedură de estetică dentară este important să se ia în considerare starea generală de sănătate a dinților și a gingiilor, precum și să se efectueze o evaluare detaliată a aspectului dinților și a feței. Este important să se colaboreze cu un specialist în estetică dentară cu experiență, care să ofere un plan personalizat și să aleagă cele mai bune proceduri pentru nevoile fiecărui pacient.

În concluzie, estetica dentară poate fi o opțiune excelentă pentru îmbunătățirea aspectului danturii și obținerea unui zâmbet frumos și sănătos. Este important să se ia în considerare toate opțiunile și să se colaboreze cu un specialist calificat în acest domeniu pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

fatete dentare Bucuresti @ cabinet stomatologic DentArt

© 2024 Copyright: DentArt Consulting S.R.L.