Toggle menu

Implantologie > implanturi dentare

        

       Implanturile dentare reprezintă o soluție modernă și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați. Acestea constau în șuruburi din titan sau aliaje de titan care sunt fixate în osul maxilar sau mandibular, în locul dintelui lipsă. Pe aceste șuruburi sunt montate coroane dentare care imită aspectul și funcționalitatea dinților naturali.

Implanturile dentare sunt o opțiune populară pentru pacienții care au pierdut unul sau mai mulți dinți din cauza traumelor, cariilor sau a altor probleme de sănătate dentară. Acestea oferă o serie de beneficii față de alte opțiuni de înlocuire a dinților, cum ar fi punțile dentare sau protezele dentare.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale implanturilor dentare este că acestea sunt permanent fixate în osul maxilar sau mandibular, ceea ce le conferă o stabilitate și o funcționalitate asemănătoare cu a dinților naturali. De asemenea, implanturile dentare ajută la menținerea sănătății osoase, deoarece acestea stimulează creșterea osului în jurul șurubului implantului.

În plus, implanturile dentare sunt foarte estetice, deoarece coroanele dentare montate pe implanturi sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu culoarea și forma dinților naturali ai pacientului.

Procedura de implant dentar poate fi efectuată de un stomatolog cu experiență în chirurgia implanturilor dentare. În general, procesul implică o serie de etape, cum ar fi evaluarea inițială a pacientului, pregătirea osului maxilar sau mandibular, instalarea implantului și montarea coroanei dentare.

În concluzie, implanturile dentare reprezintă o soluție modernă și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați. Acestea oferă o serie de avantaje față de alte opțiuni de înlocuire a dinților și pot îmbunătăți considerabil aspectul și funcționalitatea dinților pacienților.

implant-dentar-dupa
implant-dentar-dupa

© 2024 Copyright: DentArt Consulting S.R.L.